Política 14/06/2017

Sánchez incorpora Núria Parlon a la nova executiva del PSOE: serà la responsable de Cohesió Social i Integració

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet podria "prendre decisions" properament en relació amb el seu càrrec a l’executiva del PSC

Marc Toro / Mariona Ferrer I Fornells
3 min
Pedro Sánchez, entre Iceta i Parlon, a la festa dela rosa

Barcelona / MadridEra un secret de domini públic des de fa setmanes, i ahir, dos dies abans del congrés del PSOE, es va confirmar: l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà a la nova executiva de Pedro Sánchez. L’equip del nou secretari general va fer pública la notícia i va situar la dirigent del PSC com a responsable de Cohesió Social i Integració a Ferraz. Les mateixes fonts també van confirmar per a la direcció de Sánchez el diputat basc Odón Elorza, que va votar 'no' a Rajoy i dirigirà l’àrea de Transparència i Democràcia Participativa, i l’exdirector de Change.org i fundador d’Actuable, Francisco Polo, que s’encarregarà d’Emprenedoria, Ciència i Innovació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots aquests càrrecs s’hauran de ratificar al congrés d’aquest cap de setmana a Madrid, com també els ja avançats de Cristina Narbona com a presidenta del PSOE, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis com a secretari de Política Institucional i Administracions Públiques i Carmen Calvo al capdavant d’Igualtat. Però la força de Sánchez al conclave, al qual arriba amb una majoria de delegats per evitar que Susana Díaz planti batalla, hauria de convertir els nomenaments anunciats en un mer tràmit. En el cas de Parlon, a més, les dificultats haurien de ser mínimes, ja que la seva candidatura genera tan consens a Ferraz com al PSC, des d’on Miquel Iceta, va “oferir” l’alcaldessa per a l’equip de Sánchez. Fonts properes a Parlon, que va ser la rival d’Iceta a les primàries per liderar el partit, recelen d’aquell gest del primer secretari i repliquen que “la Núria no l’ha d’oferir ningú”.

La també responsable de Política Municipal al PSC, de fet, ja va formar part del govern a l’ombra que Sánchez va preparar per si guanyava les eleccions generals del 26-J i, en aquests últims mesos, es va bolcar en la campanya de primàries del madrileny després que ell l'hi demanés personalment, segons una veu de l’entorn de Parlon. Ahir, en una reunió a Ferraz, va tornar a ser Sánchez qui li va proposar que s’ocupés de l’àrea de Cohesió Social i Integració, i ella va acceptar “encantada”, segons fonts properes a Parlon. Les mateixes fonts expliquen que properament podria “prendre decisions” en relació amb el seu càrrec a l’executiva del PSC.

Tot i que descarta deixar l’alcaldia, Parlon haurà de compatibilitzar l’Ajuntament amb la seva nova tasca a Ferraz. “Serà l’encarregada d’impulsar una de les grans senyes d’identitat del Partit Socialista, la lluita contra les desigualtats socials i el benestar social”, destacaven ahir des de l’equip del nou secretari general, i recordaven que al comitè assessor de Sánchez en les últimes eleccions Parlon ja era responsable de l’àrea de Moviments Socials.

Objectiu: "Un nou POSE de debò"

Molt crítica amb l’abstenció a la investidura de Rajoy, que va costar el càrrec a Sánchez, l’alcaldessa va arribar a dir en un míting a finals d’abril que “ja és hora que els patriarques [del PSOE], els que estan tocats pels déus, deixin pas a la gent del carrer”. Un discurs que va arribar a molestar els partidaris de Díaz, però que casava perfectament amb el relat de Sánchez per recuperar el poder a Ferraz. Parlon ha acceptat entrar a la nova direcció per contribuir a fer “un nou PSOE de debò”, afirma un càrrec que la coneix bé. Segons ha admès ella mateixa, també demanarà que s’invalidi l’acord entre la gestora i el PSC que lligava curt els socialistes catalans.

stats