Política 15/05/2018

Sànchez considera insuficient l'aixecament (automàtic) del 155 perquè l'Estat demostri voluntat de diàleg

El número 2 de JxCat creu que la justícia espanyola "no aixecarà el peu de l'accelerador"

Ara
2 min
Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), durant la presentació de l'estudi 'Impacte de la independència en l'empresa'. / ACN

BarcelonaEl número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, destaca la voluntat sincera de diàleg del futur Govern comandat per Quim Torra, però posa en entredit la de les institucions espanyoles. En un article publicat a 'El Nacional', l'expresident de l'ANC considera que l'aixecament del 155 "no és una mostra de diàleg suficient", ja que és una conseqüència automàtica de la formació del nou executiu català. "El nou Govern aportarà voluntat de diàleg sense renunciar als objectius republicans i lleials al mandat del 21 de desembre i de l'1 d'octubre. Ara són les institucions de l'Estat les que han de decidir si aposten pel diàleg o prefereixen la tensió", explica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Almenys en l'àmbit judicial, Sànchez es mostra convençut que els tribunals "no rectificaran i ni tan sols aixecaran el peu de l'accelerador". "No ens hem d'enganyar, tampoc mostrar-nos abatuts i menys encara perdre la confiança en la democràcia", afegeix, tot criticant la falta de garanties que els processats han tingut durant el procés d'instrucció. Entre d'altres, critica que el Tribunal Suprem hagi dividit la causa en dues peces per jutjar d'una banda els que són a la presó i de l'altra els que són a l'exili. "Una decisió que pot portar la justícia espanyola a condemnar els mateixos fets de manera diferent", alerta.

Sànchez, que agraeix la solidaritat amb els presos polítics, apunta que la competència entre el PP i Ciutadans per guanyar "vots a qualsevol preu" està bloquejant "qualsevol sortida raonable" a la crisi política i institucional que viu l'estat espanyol. "Amb aquest escenari, potser tenen raó els que opinen que l'única esperança de solució ens arribarà de la justícia europea", conclou.

stats