Política 09/10/2018

Sánchez convocarà al Senat el debat sobre l’estat de les autonomies, després de 13 anys sense que s'hagi celebrat

Haurà de convèncer el PP de la convocatòria

Dani Sánchez Ugart
1 min
Pedro Sánchez a la Moncloa en una imatge d'arxiu

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimarts al president del Senat, Pío García-Escudero, que convoqui durant el primer trimestre de l’any 2019 el debat sobre l’estat de les autonomies. Segons han informat fonts de la Moncloa, el president espanyol vol que s’abordi aquesta qüestió després de 13 anys sense que s'hagi convocat, malgrat que el reglament de la cambra alta obliga que es convoqui anualment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’última edició d’aquest debat es va celebrar el 2005, quan José Luis Rodríguez Zapatero va arribar a la Moncloa. El d’aleshores va ser el tercer debat d’aquest tipus que es convocava, des del 1994, amb una segona edició el 1997. Però ni el president socialista ni Mariano Rajoy quan el va succeir a la Moncloa van tornar a convocar-lo.

Ara Sánchez vol redreçar aquesta situació, tot i que haurà de convèncer el PP perquè li doni suport, perquè la formació conservadora té majoria absoluta al Senat, i recentment ja va vetar una iniciativa de Nova Canàries per convocar-lo. El partit, que aleshores encara tenia el control del govern espanyol, va argumentar aleshores que no era “el moment” de convocar aquest debat.

El moviment de Sánchez arriba el mateix dia que el president espanyol ha plantat el Senat en la petició de compareixença del PP per la seva tesi, i que ha anunciat en canvi que el 24 d’octubre acudirà al Congrés per explicar la venda d’armes a l’Aràbia Saudita.

stats