Política 26/09/2019

Sánchez eleva el to contra Podem i el situa a "l'extrema esquerra"

El líder socialista creu que l'oposició "canviarà d'actitud i estratègia" després del 10-N

Ot Serra
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a la seu de les Nacions Unides

MadridPedro Sánchez eleva el to contra Podem i l'ubica a "l'extrema esquerra". En una entrevista concedida a la CNN, el president espanyol en funcions atribueix aquesta etiqueta en diverses ocasions a la formació de Pablo Iglesias en el marc de la seva estratègia de situar-se al centreesquerra de l'espectre polític per captar votants de Cs i distanciar-se de la formació lila. Sánchez recrimina especialment a Unides Podem haver "bloquejat" fins a quatre vegades la configuració d'un govern "progressista". "Els resultats de l'abril passat van ser molt clars: més o menys, el 29% dels vots van anar al PSOE, el partit que lidero; el segon partit va ser el PP amb un 16%. Per tant, el problema és que l'oposició no va assumir el resultat electoral, i per aquesta raó, malgrat no haver-hi una majoria alternativa al Congrés, per desgràcia tornem a eleccions", afirma Sánchez, que des que van fallar les negociacions ha anat repetint que la "culpa" és de les forces d'oposició.

El líder del PSOE està convençut que en els nous comicis millorarà els resultats electorals perquè, al seu entendre, ara hi ha més "claredat" que al 28-A. "Abans de les eleccions d'abril, els espanyols no sabien que els liberals –en referència a Cs– bloquejarien i crearien més inestabilitat al nostre sistema polític", assenyala Sánchez, que evidencia la seva voluntat de castigar la formació d'Albert Rivera. "Crec que els espanyols han entès que, després del que han vist els últims mesos, he fet el que he pogut per formar govern a Espanya", subratlla.

En l'entrevista Sánchez defensa la "tercera via" que va proposar a Unides Podem per formar govern, que consistia en un executiu del PSOE amb el suport del partit d'Iglesias al Congrés i amb la inclusió de certs càrrecs de Podem, però fora del consell de ministres. "Hem tingut diferents experiències a Europa. A Portugal o Dinamarca diversos partits polítics a l'esquerra de la socialdemocràcia col·laboraven, cooperaven amb un govern socialdemòcrata des de fora", afegeix.

stats