Política 16/05/2016

Sánchez pronostica un mal resultat de Podem "per haver bloquejat el canvi"

El PSOE treu pit del seu equip de ministrables i proposa a la resta de partits debats sectorials

Ferran Casas
2 min
Sánchez aquest dilluns a Vigo (Pontevedra)

MadridPedro Sánchez n'està segur que la seva estratègia dels darrers quatre mesos intentant ser investit president amb els vots de Ciutadans i Podem i negant-se tant a un pacte amb el PP com a un acord nítidament d'esquerres amb suports puntuals, si hagués calgut, dels sobiranistes li donarà rèdit. I que qui pagarà els plats trencats de tot plegat seran els seus rivals de la confluència Units Podem (Podem-IU). "Els que van bloquejar el canvi ho pagaran", ha pronosticat aquest dilluns des de Vigo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSOE ha afirmat que les eleccions no són una "segona volta" ni una "repetició sense més ni més" de les eleccions del 20-D i les ha definit com "una nova oportunitat" per a tothom perquè ara els quatre principals candidats "no són vistos igual que abans" pels ciutadans, en referència al seu comportament des del 20-D fins ara. Per a ell, els que en sortiran més mal parats són "els que es diuen d'esquerres", en referència a la confluència que amenaça el liderat de l'esquerra que el PSOE exerceix des del 1977.

Segons ell hi ha ara una ocasió de canviar un govern, el de Mariano Rajoy, que ha confós "la majoria absoluta amb l'absolutisme", i és també una oportunitat de "guanyar el futur". Per a Sánchez el projecte de Rajoy "és el mateix Rajoy", mentre que el del PSOE "és Espanya". Per això, el PSOE ha triat, segons ell, un equip preparat que entre els seus vint ministrables combina cares noves, veterans del felipisme i alguns intel·lectuals. "Farem un treball en equip que estarà per damunt de sigles i cadires", ha indicat.

El PSOE està convençut que l'equip presentat el diumenge a Barcelona és un actiu, i per això aquest dimarts el secretari d'Organització, César Luena, ha enviat a la resta de partits una carta en què planteja celebrar diversos debats sectorials a partir de temes socials, econòmics i institucionals concrets. Encara cal, però, definir l'estructura dels debats i si, tenint en compte l'esfondrada del bipartidisme, hi haurà cara a cara i si, ara que tenen representació, Rajoy assistirà al debat a quatre amb Rivera, Iglesias i també Sánchez.

stats