CAP AL 26-J
Política 16/05/2016

Podem rebutja que Josep Borrell pugui formar part d'un "govern del canvi"

La dirigent del partit Irene Montero afirma que "ser conseller d'Abengoa amb 300.000 euros anuals no és compatible" amb ser ministre d'un executiu com el que proposa Sánchez

Europa Press
2 min
Els comptes i els contes d’en Borrell

MadridLa secretària de Coordinació d'Àrees de Podem, Irene Montero, ha vetat aquest dilluns la possibilitat que el socialista Josep Borrell es pugui integrar com a ministre en un eventual govern del canvi pel seu lloc de conseller a Abengoa. "Ser conseller d'Abengoa amb 300.000 euros anuals no és compatible amb ser ministre d'un govern del canvi", ha publicat la diputada de la formació morada al seu perfil personal de Twitter:

El secretari general del PSOE i candidat a la presidència, Pedro Sánchez, va presentar diumenge a Barcelona el seu "govern del canvi", en cas que sigui el pròxim president i tingui les mans lliures per nomenar el seu equip. El conformen 20 socialistes i independents entre els quals destaca l'exministre Borrell –absent a l'acte per un viatge–, que ocuparia la cartera d'Europa i Afers Exteriors.

Segons publica el diari 'El Mundo', la intenció de Borrell és continuar ocupant els seus càrrecs de conseller de l'energètica i vicepresident del seu consell assessor internacional i de la seva fundació, llocs que no deixaria fins després de l'estiu, finalitzat previsiblement el procés de preconcurs de creditors en què es troba immersa Abengoa i sempre que el PSOE guanyés les eleccions i pogués formar govern.

Echenique veu el PSOE com a "aliat preferent"

Malgrat tot, s'ha mostrat més conciliador el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, que ha afirmat que confia que el 26 de juny el seu partit superi el PP en vots i en escons, tot i que ha reconegut que "és difícil que ningú tingui majoria absoluta" i ha deixat clar que "l'aliat preferent" és el PSOE. En declaracions a TVE, Echenique ha assenyalat que Podem veu les pròximes eleccions com "una segona oportunitat, no com un problema", i ha afegit que "la millor manera de desfer aquest bloqueig és tornar a les urnes amb il·lusió".

"Hi ha una possibilitat que les noves eleccions solucionin aquest bloqueig", ha afirmat el dirigent de la formació lila, que ha afegit que li agradaria saber "quin és l'aliat preferent de Ciutadans o del PSOE" després del 26 de juny.

stats