Política 29/05/2018

Sánchez inicia els "contactes" amb els partits per la moció, sense "negociar"

El líder socialista, disposat a "consensuar" la data de les eleccions si guanya la moció

Dani Sánchez Ugart
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la reunió del partit, aquest dimarts, al Congrés de Diputats

MadridPedro Sánchez ha afirmat aquest dimarts que està disposat a "consensuar" alguns detalls del seu programa de govern si guanya la moció de censura contra Mariano Rajoy, com ara la data de les eleccions. El líder socialista ja ha iniciat els contactes amb alguns partits per informar-los dels seus plans si guanya la moció, però sense entrar a negociar, segons ha confirmat ell mateix als passadissos del Congrés. En aquest sentit, ja s'ha dirigit al PDECat, ERC, Podem i Compromís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del PSOE ha instat els parlamentaris socialistes al Congrés i al Senat a defensar la moció de censura que es votarà divendres com un "sí o no" a la continuïtat de Mariano Rajoy a la Moncloa, i ha culpat el president espanyol d'haver forçat la presentació de la moció. "El PSOE ha d'assumir la responsabilitat de donar una sortida a l'emergència institucional", ha defensat el líder socialista, que ha reunit de manera extraordinària els seus diputats.

"No hi ha cap càlcul polític ni electoral que justifiqui la permanència de Rajoy com a president del govern" espanyol, ha afirmat el líder socialista, que ha afegit que un "sí" a la moció no és un "sí" al PSOE, sinó a l'"ètica" i l'exemplaritat en el servei públic.

Sánchez ha afirmat que la moció és per dir al president del govern espanyol que "el seu temps s'ha acabat", i ha tornat a apel·lar "als 350 diputats" del Congrés espanyol, inclosos els independentistes.

stats