Santi Vila demana a l'Audiència l'arxivament de la causa perquè va intentar "per tots els mitjans" evitar la DUI

L'exconseller nega que s'hagin comès els delictes de rebel·lió i sedició

L'exconseller Santi Vila ha demanat a l'Audiència Nacional que arxivi la causa per rebel·lió, sedició i malversació pública per la celebració de l'1-O al·legant que després del referèndum va intentar "per tots els mitjans" evitar la declaració unilateral d'independència (DUI).

Així s'expressa la defensa de Santi Vila en un recurs d'apel·lació presentat davant l'Audiència, al qual ha tingut accés Europa Press, contra l'admissió a tràmit de la querella de la fiscalia, en el qual nega que s'hagin produït delictes de rebel·lió i sedició perquè en cap cas hi va haver un alçament violent i que "episodis aïllats d'incidents que cita la querella" no poden considerar-se com a tal.

En no tenir la condició de diputat, prossegueix el recurs, la intervenció de Vila en els fets investigats "s'ha limitat a una única actuació rellevant, és a dir, la seva participació en l'aprovació de la convocatòria de referèndum" per part del consell executiu el 6 de setembre. En aquest sentit, l'exconseller argumenta que convocar un referèndum il·legal no és delicte i que votar en aquesta convocatòria "no té res a veure amb alçar-se de manera pública i violenta". "Amb posterioritat a la celebració del referèndum de l'1-O, totes les actuacions del conseller Vila van intentar just el contrari del que exigeix la present modalitat de rebel·lió, és a dir, la declaració d'independència", argumenta.

Afegeix que, "per tots els mitjans possibles al seu abast, és públic i notori que el conseller – que va dimitir abans de la proclamació de la independència al Parlament– va tractar d'intervenir entre els dos governs i va intentar convèncer el president a fi que no es votés al Parlament el 27-O ". La defensa, exercida per Pau Molins, ha presentat un altre recurs d'apel·lació a l'Audiència contra la interlocutòria de presó, la imposició d'una fiança i altres mesures cautelars.

Més continguts de