CONSELL EXECUTIU
Política 01/10/2013

Santi Vila: "Els pressupostos generals de l'Estat tenen aspectes realment positius"

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que la ministra de Foment, Ana Pastor, és una "víctima" de la política pressupostària del govern espanyol

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dimarts, a la sortida del consell executiu, que els pressupostos generals de l'Estat que es van presentar ahir dimarts i que retallen en un 25% les inversions a Catalunya també tenen "aspectes realment positius". Vila s'ha volgut mostrar comprensiu amb la situació econòmica espanyola i ha afirmat que els comptes per al 2014 traspuen un "marc de complicitat". Si no es nota de forma immediata, ha defensat el conseller, és perquè el govern espanyol "està atrapat" i perquè "als transatlàntics els costa virar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Vila ha volgut defensar l'actuació de la ministra de Foment, Ana Pastor, a qui ha situat com una "víctima" de la dinàmica pressupostària de l'Estat. "La meva obligació és mantenir el diàleg obert amb el ministeri", ha apuntat el conseller de Territori i Sostenibilitat.

El to de Vila ha contrastat amb el que ha fet servir prèviament el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha situat aquests pressupostos estatals com un argument més a favor de l'estat propi.

stats