Política 08/02/2018

Sergi Sabrià, sobre la investidura: "Treballem per a l'acord, però no m'atreveixo a situar-lo tan aviat com s'ha dit"

El republicà reitera que veu difícil modificar la llei de la presidència perquè fer-ho allargaria "els tempos"

Ara
2 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa a la seu dels republicans

BarcelonaL'acord per a la investidura de Carles Puigdemont continua sense arribar. Mentre que aquest dimecres la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, deia que esperava que l'acord arribaria dijous, aquest matí el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha avisat que de moment no són tan optimistes que els tempos siguin ràpids. "No m'atreveixo a situar l'acord tan aviat com s'ha dit en alguns casos", ha dit Sabrià en referència a les paraules d'Artadi, tot i que ha explicat que estan treballant per trobar-ne i ha confirmat que estan estudiant una proposta de resolució que demani l'aixecament de l'article 155 i defensar la restitució del Govern.

"Som optimistes que arribarà l'acord, perquè si no seria malbaratar els resultats del 21-D", ha dit Sabrià, que ha admès, però, que no volen "forçar els tempos per dir si serà avui o demà". Un dels punts de les negociacions que JxCat ha posat sobre la taula és la modificació de la llei de la presidència per incorporar-hi la investidura a distància, una modificació que els republicans no veuen amb bons ulls perquè, segons ha explicat Sabrià, això "podria allargar el procés fins a dos mesos" perquè l'oposició podria portar-la al Consell de Garanties Estatutàries "fins a dues vegades". Per a ERC, els tempos "són molt importants", en paraules del seu portaveu, per tal de no allargar la vigència de l'article 155.

Amb tot, els republicans aposten públicament per "legitimar la investidura de Carles Puigdemont" i Sabrià diu que continuen buscant "escletxes" que ho permetin, tot i que admet que "no són gaire grans". Malgrat les dificultats, el portaveu dels republicans ha assegurat que no han posat cap candidat alternatiu sobre la taula perquè no els "pertoca" fer-ho a ells. Tampoc ha confirmat que Junts per Catalunya hagi proposat cap altre nom que no sigui el de Carles Puigdemont com a alternativa. En resposta a la pregunta sobre si JxCat ha proposat concretament Elsa Artadi, Sabrià ha respost així: "A mi no em consta que JxCat l'hagi posat sobre la taula, però tampoc ho puc garantir". Sabrià, però, ha dit que els republicans estan oberts a valorar altres noms. "No seria un problema", ha conclòs.

stats