Política 13/07/2015

La plataforma 'Sobiranistes d'Esquerres' promou un manifest a favor d'una llista amb Mas, Junqueras i Fernàndez

Els signants, entre ells el conseller Ferran Mascarell, demanen que la candidatura unitària sigui encapçalada pel president de la Generalitat seguit del líder d'ERC i el cupaire

Ara
1 min
Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernàndez

Barcelona"Una llista encapçalada per Artur Mas, seguit d'Oriol Junqueras i David Fernàndez", aquesta és la proposta de la plataforma 'Sobiranistes d'Esquerres' per concórrer el 27 de setembre. D'aquesta manera, aquest grup integrat per l'actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell, o l'historiador Agustí Colomines, s'afegeix al debat sobre la llista unitària de l'independentisme i reclama que "no es traspassi la responsabilitat a la societat civil" i que els "polítics facin bé la seva feina".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el manifest, "no és una bona carta de presentació explicar que som un poble que desconfia dels seus polítics", argumentant que els líders dels partits no es poden "apartar" o relegar-los a un "paper secundari" en un moment en què estan "disposats" a assumir una "responsabilitat històrica". "La història del nostre país és plena d’importants derrotes degudes a les desconfiances, malfiances i obstinacions dels seus dirigents polítics. Hem fracassat tantes vegades que no volem tornar-ho a fer", afirmen.

Per a ells, una llista civil sense polítics –la proposta que ha posat sobre la taula Òmnium i que han abraçat l'ANC, ERC i la CUP– genera "incomprensió" i facilita "bons arguments" als "adversaris" de la independència, a més de "desenganyar molts catalans".

Entre els signants destaca Ferran Mascarell, Agustí Colomines, Mònica Sabata, Neus Aranda, Ricard Domingo o Ada Ferrer. La plataforma es va presentar al mes de desembre.

stats