Política 11/06/2015

Societat Civil Catalana demana als regidors que no jurin el càrrec amb fórmules contràries a la Constitució

L'entitat recorda que la llei els pot suspendre si actuen contra els interessos de l'Estat

Acn
1 min
Àlex Ramos, Josep Ramon Bosch, José Domingo i Rafael Arenas, amb el cartell dels actes de Societat Civil Catalana pel 12-O. R. GARRIDO / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha demanat als regidors que no jurin el càrrec amb fórmules contràries a la Constitució i que no formin majories als ajuntaments amb regidors que les utilitzin en la constitució dels governs municipals, previst per al dissabte que ve. En aquest sentit, l'entitat també ha reclamat a la delegació del govern espanyol que exigeixi als consistoris que "acatin la legalitat" i recorda que l'article 67 de la Llei 7/1985 de Bases del Règim Local preveu la suspensió dels càrrecs electes i l'adopció de "mesures pertinents" si s'actua en contra dels interessos de l'Estat i no han fet cas de requeriment previ de la mateixa delegació del govern en un termini de deu dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, Societat Civil Catalana considera que aquest article es podria aplicar a tots aquells regidors que accedeixin al càrrec mitjançant "una fórmula de jurament o promesa que no suposi veritable acatament a la Constitució".

stats