POLÍTICA
Política 07/07/2012

Solidaritat no farà "cap gest" de confiança al Govern amb el pacte fiscal

Experts que han participat a la primera jornada de l'escola d'estiu de Solidaritat Catalana per la Independència apunten l'estat propi com l'única via per superar la crisi

Ara
2 min
Solidaritat celebra aquest cap de setmana a Arbúcies la segons escola d'estiu

BarcelonaEl diputat i portaveu parlamentari de SI, Alfons López Tena, ha anunciat aquest dissabte que la formació "no farà cap gest positiu de confiança al president Mas i al seu projecte de pacte fiscal" perquè el Govern és "un govern d'encarregats per fer de vigilants i enriquir-se a costa del poble de Catalunya". Tena ho ha dit durant la primera jornada de la segona escola d'estiu de Solidaritat, que aplega 300 adherits a Arbúcies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de SI Toni Strubell, president de la formació, ha defensat que "un diputat independentista al Parlament ha d'emprenyar i és per aquest motiu que SI és el grup més incòmode del Parlament, perquè diu les coses que els altres no volen sentir i que els incomoden". Strubell ha carregat contra el pacte fiscal i ha afirmat que "l'artefacte fiscal és una cosa que no se la creuen ni ells i és una enganyifa que no té nom". Pel també diputat i secretari general de SI, Urien Bertran, el Govern de CiU "no té projecte polític" i actua com un executiu "covard i antipatriòtic". Bertran s'ha felicitat que "amb la irrupció de SI al Parlament s'ha acabat l'oasi català". "No podíem dir 'Espanya ens roba' amb fermesa si alhora no denunciem els de casa que també ens roben", ha etzibat Bertran.

L'estat propi, l'única via

L'estat propi és l'única via que li queda a Catalunya per superar la crisi. Així ho han defensat aquest dissabte a l'escola d'estiu de Solidaritat el màster en negocis per Esade Jaumre Argerich, el doctor en economia Emili Valdero, el dirigent del Cercle Català de Negocis Joan Canadell i l'expresident del Consell Consultiu Jaume Renyer.

Argerich, Valdero, Canadell i Renyer han considerat inviable el pacte fiscal que proposa CiU i han defensat de forma unànime "l'estat propi com a únic camí per sortir de la crisi i preservar la identitat catalana", segons ha informat Solidaritat en un comunicat. La segona escola d'estiu de SI porta per títol "L'hora dels fets". En la primera jornada també hi han participat l'escriptor Víctor Alexandre, la dirigent del partit Isabel-Clara Simó i el líder històric de l'independentisme valencià Josep Guia, que han debatut sobre el paper dels intel·lectuals en el moviment d'alliberament nacional.

stats