Política 07/02/2019

El Suprem rebutja la querella de Vox per la tesi de Sánchez

Segueix el criteri de la Fiscalia i sosté que perquè hi hagi plagi cal voluntat d'enriquiment

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Pedro Sánchez ahir, abans de comparéixer a Ferraz per explicar els motius de la moció.

MadridEl Tribunal Suprem ha decidit aquesta setmana rebutjar de ple la querella presentada pel partit d'extrema dreta Vox en contra del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al no veure "cap tipus d'infracció" penal per la seva tesi doctoral. En concret, la sala segona –la mateixa que jutjarà els presos polítics– ha inadmès a tràmit la querella pels delictes de falsedat documental i contra la propietat intel·lectual, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els magistrats han seguit així el criteri de la Fiscalia, que ja va sostenir que perquè hi hagi plagi és necessari que hi hagi un propòsit d'enriquiment amb una obra aliena. Vox va presentar la querella al setembre basant-se en informacions periodístiques. Ara el Suprem respon que, més enllà de les informacions dels mitjans, descarten que els fets "presentin caràcters de delictes". "L'originalitat més o menys gran d'una tesi, el seu valor dogmàtic i, en definitiva, el que és veritablement innovador del seu contingut, són qüestions que han de ser avaluades en l'àmbit acadèmic i totalment alienes al dret penal", afegeix.

El Suprem també descarta investigar el canvi de feina de la dona de Sánchez, Begoña Gómez. La formació d'extrema dreta també s'hi va querellar pels delictes de prevaricació administrativa, suborn i tràfic d'influències.

stats