Política 18/01/2019

El líder de Tabàrnia, convidat per Casado, rebenta la convenció del PP i demana l’afiliació a Vox

Jaume Vives diu que al PP se li ha “covat l’arròs"

Dani Sánchez Ugart
2 min
El líder de Tabàrnia, Jaume Vives

MadridPablo Casado ha confiat al líder de Tabàrnia, Jaume Vives, el protagonisme a la taula sobre Catalunya de la convenció que el PP celebra des d’avui a Madrid. Tot i el caràcter satíric de la plataforma, que en essència consagra la fractura com a objectiu polític, el president del PP, que des de la seva elecció va reivindicar l’esperit de Tabàrnia com a guiatge polític, ha volgut donar rellevància a Vives, que en la seva intervenció ha sortit del guió. Casado ha anat per llana i ha tornat esquilat, perquè Vives ha acabat demanant als militants del PP que s’afiliïn a Vox i ha fet un discurs molt crític amb els populars que ha deixat amb un pam de nas la moderadora del debat, Dolors Montserrat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de la plataforma que proposa la separació de Barcelona i Tarragona de la resta de Catalunya ha afirmat que està “molt emprenyat” amb el PP i pels “molts anys de deixadesa” durant el govern de Mariano Rajoy, quan es va aplicar un 155 que segons ell va arribar “tard i malament”.

A la majoria dels militants del PP que omplien el palau firal d’Ifema se’ls ha anat canviant el rictus a mesura que avançava el discurs de Vives, que ha criticat els “pactes amb el nacionalisme” en el passat i ha sentenciat que a la formació conservadora se li ha “covat l’arròs”: I escudant-se en comentaris de Twitter va deixar anar: “És millor que us afilieu a Vox per recuperar allò perdut”.

Vives també ha arremès contra l’independentisme i les institucions catalanes i ha assegurat que el 80% dels periodistes de TV3 estan “a favor del Procés”, ha qualificat de “cabrons” i de “desgraciats” els líders de l’independentisme, perquè segons ell han “enganyat” els ciutadans i “han portat la gent a enfrontar-se” i que “per tenir el cul calent han trencat famílies i ambients de treball i ens han enfrontat amb els nostres germans”.

stats