Política 06/02/2018

Tabàrnia convoca la seva primera manifestació per al 25 de febrer

Albert Boadella diu que el nacionalisme català va ser "molt condescendent" amb ETA

Agències
1 min
Albert Boadella, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls impulsors de Tabàrnia han convocat la seva primera manifestació per al 25 de febrer a Barcelona. L'objectiu és la defensa de la llibertat, tal com ha explicat l'autoanomenat 'president a l'exili', Albert Boadella, que ha augurat que el Procés acabarà "malament o molt malament" i "durarà molt temps".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boadella ha titllat Carles Puigdemont "d'aprofitat, que va d'aquí a allà". Una de les cares visibles d'aquest projecte contrari a l'independentisme ha dit que Puigdemont no és "ni un bon còmic", perquè considera que "en una escola de pallassos seria rebutjat, no seria ni un bon alumne", ha ironitzat. Per a Boadella, Tabàrnia no té característiques diferencials com les que promouen, ha dit, els independentistes: "Volem ser iguals que els senyors de Saragossa, de Càceres, de Marsella i, fins i tot, de Brussel·les".

El que es fa anomenar 'president de Tabàrnia' ha cridat a participar a la manifestació del 25 de febrer a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que comptarà amb una ofrena floral a Rafael Casanova.

Durant la roda de premsa, Boadella també ha explicat que el nacionalisme català va ser "molt condescendent" amb el terrorisme d'ETA perquè es basava en "una idea subliminal" que tenia el seu exèrcit "a 600 quilòmetres" de Catalunya. Boadella ha assegurat que "en el fons" els nacionalistes catalans pensaven que ETA "feia una feina que a ells els anava molt bé", i, tot i que ha admès que desconeix si hi havia "col·laboracions directes", sosté que sí que existia "un esperit solidari amb el terrorisme". "Sí que hi ha una connivència", ha asseverat.

stats