Política 27/07/2016

'The Guardian' es fa ressò del desafiament del Parlament al TC: "Catalunya impulsa la secessió amb consentiment o sense"

El rotatiu britànic, que recull les opinions de Carme Forcadell i Raül Romeva, afirma que el Govern intensifica la "guerra de paraules" amb l'Estat

Ara
2 min
Els diputats exhibeixen senyeres i banderes espanyoles al Parlament, després de votar la declaració rupturista / PERE VIRGILI

BarcelonaEl diari britànic 'The Guardian' s'ha fet ressò del desafiament del Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional, després que Junts pel Sí i la CUP hagin acordat portar a votació les conclusions de la comissió del procés constituent, tot i l'advertència de l'alt tribunal, que la setmana passada va avisar que la comissió d'estudi havia de complir la legalitat i que les conclusions "contravenen clarament els mandats" del TC. Per això, el rotatiu anglès assegura que el Govern "ha intensificat la seva guerra de paraules amb Espanya amb la promesa d'utilitzar el seu mandat democràtic per crear un estat català independent, amb l'aprovació de Madrid o sense".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica el diari, Catalunya "es prepara per desafiar" el TC en debatre "les conclusions d'un grup de treball sobre la sobirania", només nou mesos després que el Parlament aprovés la declaració de ruptura del 9-N. 'The Guardian' recull les paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i del ministre d'Afers Exteriors, Raül Romeva, que asseguren que "la constant hostilitat de l'Estat no deixa cap altra opció que seguir endavant amb el full de ruta cap a la independència".

Així, es recorda l'episodi de les gravacions entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i ja excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que van ser "gravats buscant i promovent investigacions per atacar els polítics favorables a la independència". "És una prova més de com funciona l'Estat", assegura Forcadell. Romeva rebla el clau afirmant que "cada acció que Madrid emprèn contra l'independentisme reforça el procés".

Segons recull 'The Guardian', Romeva creu que el govern central té dues opcions: "acceptar la realitat de la independència" o "seguir negant la realitat amb la creença que es pot utilitzar el TC per detenir-nos". Al seu parer, l'Estat té la "responsabilitat democràtica" d'acceptar la voluntat de la majoria de catalans.

stats