Política 11/09/2018

Torra demana a Sánchez que "escolti" la ciutadania i li exigeix una resposta diferent de la del PP

El president apel·la també als ciutadans espanyols perquè "se solidaritzin" amb la defensa dels drets civils

Aleix Moldes / Núria Orriols
1 min
El president Quim Torra al plató de TV3 després de la manifestació de la Diada

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, en acabar la manifestació organitzada per l'ANC, s'ha dirigit al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li que escolti la "veu" del poble de Catalunya i que hi doni una resposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"¿Sempre vindrà la mateixa resposta de l'estat espanyol? ¿És el mateix que governi el PP que el PSOE? Per favor, escoltem la veu de la gent. No pot ser que hi hagi presos polítics i exiliats al segle XXI", ha clamat Torra als mitjans de comunicació.

També ha demanat als ciutadans espanyols que "se solidaritzin" amb Catalunya i la defensa dels drets civils, polítics i socials.

Per a Torra, no està en mans de la política rebaixar les demandes independentistes perquè el moviment "ve de baix". "Els representants d'Òmnium i l'ANC ens demanen que anem endavant. És la veu de la gent", ha avisat el president de la Generalitat. "No renunciarem al dret a l'autodeterminació de Catalunya perquè no és dels polítics", ha afegit.

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, també ha dit a Pedro Sánchez que parlar de diàleg "no és compatible" amb el fet de tenir gent a la presó. "Hi ha una voluntat majoritària de la ciutadania que es vol expressar lliurement a les urnes amb un referèndum d’autodeterminació", ha recordat en declaracions a TV3.

stats