Política 30/05/2018

Torra: "La restitució del Govern legítim és la nostra prioritat"

El president insta els exiliats a continuar amb la tasca "d'internacionalització del cas català"

Laia Forès
2 min
Toni Comín, Quim Torra i Lluís Puig a la Casa de la República de Waterloo

WaterlooL’endemà de prescindir dels consellers exiliats i a la presó per poder desbloquejar la formació del Govern, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha viatjat a Waterloo aquest dimecres per reunir-se amb Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. Amb aquest gest, Torra volia escenificar el seu suport al Govern “legítim” i deixar clar que el seu “objectiu vital” és restituir el govern de Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha subratllat que la substitució dels consellers –que deixa sense cartera Comín i Puig– "no alterarà" aquest compromís. “La restitució del Govern legítim és la nostra prioritat”, ha assegurat en declaracions als mitjans. Torra ha agraït als "consellers legítims" el seu suport i el seu "sacrifici" personal. "El dia més feliç de la meva vida serà el dia que puguem restituir el president Puigdemont”, ha dit Torra.

El president de la Generalitat ha volgut subratllar que el fet que hi hagi nou Govern no vol dir que es torni a la normalitat i ha insistit en la crida al diàleg. “No podem parlar de normalitat amb presos polítics i exiliats. Demano al president d’Espanya que s’assegui a negociar. Hem de parlar i dialogar”, ha dit Torra des de l’entrada de la Casa de la República, on s’ha reunit amb Comín, Serret i Puig.

Tot i que Puigdemont és a Alemanya, el Govern no renuncia a tirar endavant el projecte del Consell per la República, que tindrà la seu a la casa de Waterloo on residia Puigdemont quan era a Bèlgica –la mateixa casa on té previst tornar si Alemanya rebutja la seva extradició. De fet, Torra ha demanat als consellers exiliats que continuïn amb la tasca "d'internacionalització del cas català".

Moció de censura

Quim Torra també ha avançat que ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, quines propostes té per a Catalunya per solucionar el conflicte, però ha deixat clar que evitarà imposar condicions pel diàleg o a un eventual suport del PDECat a la moció de censura contra Mariano Rajoy. "Li hem demanat a Sánchez que ens expliqui el seu projecte. Volem saber quin és el projecte d’Espanya per a Catalunya”, ha dit.

Torra, a més, li ha recordat al líder socialista –que es convertirà en president del govern espanyol si prospera la moció de censura contra Rajoy– que no només s’adreçarà als catalans quan posi sobre la taula una proposta per a Catalunya sinó també a Europa.

stats