Política 12/10/2019

Torra crida a manifestar-se "pacíficament" i sense "por"

Puigdemont demana a la ciutadania que respongui a la sentència també a través de les urnes el 10 de novembre

Europa Press
2 min
Quim Torra aquest matí

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat aquest dissabte la societat catalana a manifestar-se sense "por" i "pacíficament per defensar la llibertat, la democràcia i, per sobre de tot, la dignitat del poble" de cara a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit durant un acte de JxCat al Centre Cultural de Terrassa (Vallès Occidental), on també han intervingut els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont, així com la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, davant d'unes 700 persones. Ha afegit que la sentència tancarà una etapa reactiva i n'obrirà una altra en què, segons Torra, el moviment independentista prendrà la iniciativa amb l'objectiu de la independència. Així, ha assegurat que Catalunya és "un país a punt" que seria imparable sense el llast del dèficit fiscal, en les seves paraules.

Puigdemont demana "foradar" amb vots els "murs"

Per la seva banda, Puigdemont ha fet una crida als catalans perquè en les eleccions generals del 10-N "foradin" amb vots "els murs que empresonen la voluntat del poble de Catalunya", uns murs que, segons el seu parer, es veuran consolidats amb la sentència del Procés.

Puigdemont ha participat des de Bèlgica i per videoconferència en l'acte de precampanya de JxCat, que tenia per lema "Contra la sentència, independència", on ha demanat una resposta pacífica al Tribunal Suprem (TS): "Urnes i vots contra condemnes i repressió", ha subratllat.

Per a l'expresident, les possibles condemnes representaran "anys robats a la llibertat i les vides" dels processats i, al mateix temps, significaran "robar" al poble de Catalunya "la seva llibertat per decidir el seu futur". "Per aquí no hi podem passar. Ens toca a nosaltres picar i superar els murs que empresonen la voluntat del poble de Catalunya. El 10-N tindrem una grandíssima oportunitat, hem de fer forats amb les urnes i els vots. No podem, ni sabem, ni ens convé fer-ho de cap altra manera", ha recalcat.

Segons Puigdemont, la resposta de Catalunya a la sentència "ha de ser canalitzada massivament a través de les urnes i els vots", amb el lema "Cap urna buida i ni un vot enrere" i reivindicant "llibertat, absolució i independència". Puigdemont ha sostingut que "les urnes i els vots sempre alliberen", encara que les "brigades juridicosocials" estan "disposades a segrestar-los".

L'expresident també ha carregat contra els partits polítics d'àmbit estatal per no haver sigut capaços de posar-se d'acord per formar govern i haver forçat la celebració de "quatre eleccions en quatre anys". "Que més de quaranta anys després encara no hagin après a posar-se d'acord per fer política a favor de la seva gent vol dir que són uns veritables fracassats en el que són les eines que la democràcia dona per resoldre els problemes de la gent", ha dit.

stats