Política 01/05/2019

Torra visita els presos abans de reunir-se amb Puigdemont

Torra viatjarà aquest dijous a Waterloo, on es reunirà amb Carles Puigdemont per analitzar els resultats del 28-A

Ara
2 min
El president, Quim Torra, amb els consellers Damià Calvet i Miquel Buch ahir.

BarcelonaDesprés dels resultats del 28-A i abans que comenci, d’aquí una setmana, la campanya de les eleccions europees i municipals, el president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar aquest dimecres els presos a Soto del Real i Alcalá-Meco. A la presó de Soto del Real, el cap de l’executiu català es va reunir durant més de dues hores amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Amb Torra viatjaven també els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que van trobar-se amb els seus predecessors en el càrrec, Joaquim Forn i Josep Rull. Forn, cap de llista de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, va rebre també ahir la visita dels seus companys de candidatura Elsa Artadi, Neus Munté i Ferran Mascarell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la visita a Soto del Real, el president de la Generalitat va desplaçar-se també a la presó madrilenya d’Alcalá-Meco per trobar-se amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, recloses en aquest centre mentre dura el judici de l’1-O, que s’està duent a terme al Tribunal Suprem i que reprendrà les sessions dilluns.

Viatge a Waterloo

Un cop visitats els presos ahir, Torra viatjarà aquest dijous cap a Waterloo, on té previst reunir-se amb Carles Puigdemont també per analitzar els resultats de les eleccions espanyoles de diumenge -en què a Catalunya ERC es va imposar i va doblar en escons JxCat- i preparar els comicis municipals i europeus de finals de maig. Unes eleccions europees a les quals, per ara, no es podrà presentar Puigdemont, després que la Junta Electoral Central acordés dividida que tant ell com Toni Comín i Clara Ponsatí no reunien els requisits suficients per ser candidats. Una decisió controvertida i que JxCat ja ha recorregut.

stats