Política 24/10/2019

Torrent envia una carta a instàncies internacionals on demana suport per trobar una solució política per a Catalunya

El president del Parlament alerta que la sentència del Tribunal Suprem "criminalitza" els drets fonamentals

Ara
2 min
Roger Torrent durant una entrevista amb l'ARA

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat una carta a diputats, presidents de Parlaments i organismes internacionals per reclamar que contribueixin a donar suport a iniciatives que vagin adreçades a resoldre "per vies polítiques, democràtiques i pacífiques el conflicte polític que viu Catalunya". "Garantir que a la Unió Europea es respectin els drets i les llibertats fonamentals és una responsabilitat compartida de tots els europeus", assevera Torrent a la carta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, el president del Parlament també alerta de la "criminalització" dels drets fonamentals que suposa la sentència de l'1-O. Així, Torrent afirma que la decisió del Tribunal Suprem "estableix un precedent molt preocupant en un estat membre de la Unió Europea, ja que criminalitza" l'exercici dels drets fonamentals.

Torrent ha fet arribar la carta a més de 500 presidents i diputats de prop de 50 cambres parlamentàries de tot el món que estan adherits al manifest per demanar l'alliberament de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. A més, segons informen fonts parlamentàries, el president de la cambra catalana també ha enviat la missiva a la Comissària dels Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic, i també a l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l'ONU.

En la carta, el president del Parlament assegura que el Tribunal Suprem "ha retorçat el codi penal" per atribuir als dirigents polítics i socials "un delicte que requereix l'ús de la força" i recorda que això "mai no s'ha donat". En aquest sentit, posa en valor l'actitud de Carme Forcadell i subratlla que ha estat condemnada a 11 anys i mig de presó "per haver defensat que al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot, per haver protegit el dret a la representació política i la llibertat d'expressió dels diputats".

Carta de Roger Torrent a instàncies internacionals
stats