Política 26/09/2017

Tres de cada quatre antidisturbis de la Policia Nacional estan desplegats a Catalunya, segons 'El País'

El pla d'Interior seria que la plantilla de policia i guàrdies civils al territori superi els 10.000 agents, per acostar-se als 16.783 mossos operatius

Ara
1 min

BarcelonaTres de cada quatre antidisturbis de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP, que depèn del Cos Nacional de Policia) s'han desplegat a Catalunya per fer front al referèndum i les mobilitzacions que generi, segons informa 'El País'. Així, 2.000 dels 2.700 agents que componen aquesta plantilla són al territori, i conformen 40 grups amb mig centenar de policies arribats des de tot l'Estat tret de les illes Canàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al cos s'hi han unit en les últimes setmanes, a més, prop de 600 guàrdies civils dels Grups Rurals de Seguretat (GRS, que també fan d'antidisturbis). A més, segons el rotatiu, la policia ha començat a mobilitzar, amb la mateixa finalitat, integrants de la Unitat de Prevenció i Resposta (UPR).

El pla d'Interior amb aquest operatiu seria que la plantilla de policies i guàrdies civils a Catalunya -que habitualment és de 6.000 agents- superi els 10.000, per acostar-se als 16.783 mossos operatius. Aquesta gran mobilització ja ha provocat problemes per manca d'efectius en altres punts de l'Estat, com es va veure diumenge a Saragossa, quan la policia va tenir problemes per protegir els assistents a l'assemblea de càrrecs públics de Podem davant els 600 ultres que es van concentrar per increpar-los.

A més, 'El País' també informa que l'únic camió antidisturbis de què disposa la Policia Nacional també és a Barcelona.

stats