Política 09/10/2013

Tres activistes interrompen la sessió del Congrés ensenyant els pits i cridant "l'avortament és sagrat"

Els agents les han expulsat de la cambra

Ara
2 min

MadridTres dones pro avortistes que assistien a la sessió de control al govern espanyol com a públic han interromput el ple del Congrés mentre intervenia el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon. Les dones han estat expulsades després que s'hagin despullat de cintura cap amunt cridant: "L'avortament és sagrat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan els agents de seguretat de la cambra intentaven expulsar-les de la tribuna, una de les joves –que portaven escrit al tors el lema 'Avortament és sagrat'– s'ha enfilat a la barana de la tribuna, agafada a la columna, amb el risc de caure a l'hemicicle, mentre els agents la intentaven desenganxar.

Les activistes formen part del moviment feminista Femen. D'origen ucraïnès, les seves activistes acostumen a fer 'topless' per combatre el masclisme. Fonts policials consultades per Efe no descarten que les activistes quedin detingudes i se'ls imputi un delicte d'alteració de l'ordre del ple.

Després de l'incident, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha lamentat haver hagut de sentir un "crit tan impossible d'entendre com que l'avortament és sagrat", i ha afegit que li estranya molt més que "a sobre" els diputats d'IU hagin aplaudit la interrupció de la sessió.

El líder d'IU, Cayo Lara, que avui preguntava al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a la sessió de control, ha aprofitat el seu torn per criticar que algú –en al·lusió a Gallardón– s'estranyi que aplaudeixi una protesta a favor del dret d'avortament de les dones.

A Cayo Lara li ha contestat el titular d'Hisenda, que ha aprofitat per afirmar que totes les protestes són legítimes si s'atenen a les regles de la democràcia. "Això és el que el seu grup hauria d'estar valorant i protegint en tot moment, les regles de la democràcia", ha dit Montoro.

stats