Política 19/09/2016

Trias ampliarà la querella pel cas del fals compte a Suïssa després de saber-se que la policia espanyola va pagar un confident per la informació

Segons 'Ahoradigital', l'inspector José Ángel Fuentes Gago va pagar un milió i mig d'euros a un informador

Ara
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

BarcelonaL'exalcalde de Barcelona i ara líder de l'oposició al consistori, Xavier Trias, ha ampliat la querella contra el diari 'El Mundo' per haver publicat una informació sobre un compte a l'estranger que es va demostrar que era falsa. Per donar més arguments i reforçar els objectius de la querella, els advocats de Trias han inclòs a la demanda les informacions publicades per 'Ahoradigital', que asseguren que l'inspector Fuentes Gago va entregar a Suïssa el setembre del 2014 un maletí ple de bitllets a canvi de suposats comptes irregulars de Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la querella contra tres periodistes del diari (Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro) i l'empresa editora s'ha anat ampliant en funció de les informacions que han anat sortint. L'estratègia de Trias és mantenir oberta fins al final la via judicial. Les últimes informacions apunten que l'inspector José Ángel Fuentes Gago tenia la missió d'anar a Suïssa i entregar un milió i mig d'euros a un informador perquè a canvi els donés dades concretes sobre uns suposats comptes irregulars de Xavier Trias al país.

La querella es tramita ara per procediment abreviat, després que la Fiscalia Anticorrupció arxivés la denúncia inicial de la Policia a estimar que no reunia prou indicis que avalessin l'existència dels comptes a l'estranger atribuïts a Xavier Trias.

Trias: "Fernández Díaz creu que per defensar la unitat de l'Estat val tot"

L'exalcalde de Barcelona ha criticat amb duresa l'actuació del ministeri de l'Interior, encapçalat per Jorge Fernández Díaz. "És un senyor profundament deshonest que ha fet coses irregulars", ha opinat des de Rac1, i l'ha acusat de tenir una especial "fixació amb la unitat d'Espanya" fins al punt de creure's que per defensar la integritat de l'Estat "val tot".

Trias ha dit també que s'ha sentit "molt poc acompanyat" per la resta de partits polítics, amb l'excepció d'ERC, de qui sempre ha rebut mostres de suport "amables i afectuoses". En aquest punt, ha afirmat que ha hagut de sentir coses especialment dures per part de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del tinent d'alcalde Gerardo Pisarello.

A més, ha explicat que té una relació cordial amb el germà del ministre i líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Segons ha dit, no parlen del ministre de l'Interior per preservar una correcta relació.

stats