ENQUESTA POSTELECTORAL
Política 08/12/2010

Trias arrasa a Barcelona i el PSC pot perdre Girona i Tarragona, tot i que es consolida a Lleida

CiU obtindria entre 17 i 19 regidors a la capital catalana, mentre que el PSC es quedaria amb entre 9 i 11, el pitjor resultat de la seva història

Redacció
2 min
Trias

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona canviarà de mans a la primavera. Així ho indica l'enquesta postelectoral encarregada per l'ARA després de les eleccions del 28-N. Xavier Trias, candidat de CiU a l'alcaldia de la capital catalana, obtindria entre 17 i 19 regidors, mentre que Hereu només seria capaç d'aconseguir-ne entre 9 i 11, el pitjor resultat del PSC en tota la seva història a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Girona i Tarragona, ara mateix places socialistes, també poden canviar de mans. A la capital gironina CiU, encapçalada per Carles Puigdemont, podria arribar a guanyar fins a 3 regidors per situar-se en 9 representants, els mateixos que trauria el PSC. L'alcaldia que ara ocupa Anna Pagans, socialista, estaria en perill a causa de la seva sòcia de govern, ERC, que perdria dos dels quatre regidors de què disposa actualment. Una dada significativa és que Puigdemont, tot i el baix índex de coneixença, és el preferit dels gironins com a alcalde amb un 38,5% de preferència per un 37,5% que volen que ho segueixi sent Pagans.

A Tarragona la situació és semblant, tot i que l'alcaldia de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) només corre perill en cas que CiU i PP pactin per desbancar-lo. Els nacionalistes, encapçalats per Maria Victòria Forns, guanyarien un o dos regidors fins als 9-10, i el PP mantindria els quatre actuals, de manera que si el PSC revalida els 13 actuals i no els apuja, pot veure perillar el govern municipal. El 65% dels electors d'ERC, partit que dóna suport a Ballesteros, tenen desig de canvi a la ciutat, una dada preocupant per als socialistes.

Lleida és diferent: l'alcaldia d'Àngel Ros no corre perill. El 81% valora molt positivament el seu mandat i els votants de CiU, ERC i ICV-EUiA l'avaluen amb notes que van del 6,3 al 7. Ros, valor a l'alça del PSC, no hauria de tenir problemes per revalidar els seus quinze escons davant el seu adversari convergent, Isidre Gavín.

Avui a la tarda, els alcaldes del PSC es reuniran a la seu del partit per avaluar les conseqüències de la patacada del 28-N i per encarar el congrés que se celebrarà a la propera tardor, en què els socialistes es juguen bona part del seu futur.

Els resultats analitzats de la quarta i última entrega del sondeig d'opinió els trobareu detallats a l'edició impresa de l'ARA, als punts de venda habituals i al quiosc digital de l'Ara.cat.

stats