Política 21/02/2015

Trias guanyaria les eleccions a Barcelona en una ajustada pugna amb Colau, segons 'La Vanguardia'

Un sondeig preveu un consistori molt fragmentat en què el PP manté la tercera posició, el PSC s'enfonsa, ERC frena l'ascens i entren Ciutadans i potser la CUP

Ara
1 min
Trias avisa que si cal l’Ajuntament portarà el cas Can Vies a la justícia

BarcelonaCiU tornaria a guanyar les eleccions municipals del 24 de maig a Barcelona, tot i que amb menys regidors (dels 14 actuals passaria als 11-12), en una ajustadíssima victòria davant l'aparició de Barcelona en Comú, la coalició que lidera Ada Colau i on s'inclou ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent i Equo, que trauria 10 regidors, segons un sondeig a 'La Vanguardia'. Xavier Trias s'enduria, segons el sondeig, el 25,3% dels suports, mentre que la coalició d'esquerres rep una estimació de vot del 21,4%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resta del consistori el formarien el PP, que revalidaria la tercera posició, amb sis regidors (tres menys que els que té ara), i el PSC de Jaume Collboni cauria dels 11 als cinc edils (i de segona a quarta força). Els socialistes superen per la mínima ERC, que segons el sondeig de 'La Vanguardia' veu frenades les expectatives de creixement que tenia fa uns mesos, en plena efervescència del debat sobiranista. La llista que encapçalarà Alfred Bosch obtindria entre quatre i cinc diputats, mentre que ara ERC en té dos.

Per primera vegada entraria al consistori barceloní Ciutadans, que trauria tres regidors, i potser la CUP. El sondeig del diari del grup Godó dóna a la formació de l'esquerra independentista un 4,25% de l'estimació de vot, una xifra molt pròxima al mínim del 5%, de manera que preveu entre cap i dos regidors.

stats