Política 05/03/2020

El Tribunal d'Edimburg ajorna el procés d'extradició de Clara Ponsatí fins al 18 de juny

El jutge considera necessari esperar a la resolució del Parlament Europeu sobre el suplicatori

Quim Aranda
1 min
Clara Ponsatí, amb el seu advocat, Aamer Anwar, al davant de la cort d'Edimburg

LondresLa justícia escocesa ha paralitzat aquest dijous el judici d'extradició de l'exconsellera catalana d'Ensenyament Clara Ponsatí fins al 18 de juny, perquè la seva immunitat com a eurodiputada li impedeix ser processada al Regne Unit, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant una breu vista celebrada al Tribunal del Sheriff d'Edimburg, el tribunal civil de la capital escocesa, el jutge Nigel Ross ha decidit suspendre el procés durant tres mesos en espera que el Parlament Europeu decideixi si aixeca la immunitat a Ponsatí, d'acord amb la sol·licitud del suplicatori de la justícia espanyola.

Ponsatí, que al febrer es va convertir en europarlamentària a l'ocupar un dels escons abandonats pel Regne Unit després del Brexit, està acusada d'un delicte de sedició pel seu paper en el referèndum de l'1 d'Octubre.

L'advocat de l'exconsellera, Aamer Anwar, ha demanat al tribunal la suspensió del judici en tant que "la

No és la primera vegada que el tribunal escocès ajorna el judici per l'extradició. Ja ho va fer el novembre passat quan el Sheriff d'Edimburg va demanar clarificacions a la justícia escocesa sobre l'ordre d'arrest europea. Llavors Ponsatí encara no havia aconseguit l'estatus d'eurodiputada.

stats