Política 01/05/2019

Trudeau desvincula el seu govern del veto al viatge de Puigdemont al Canadà

El primer ministre diu que la decisió la van prendre funcionaris d'Immigració de manera independent

Ara
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

BarcelonaEl primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha desvinculat el seu govern de la decisió d'impedir l'entrada al país de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. En declaracions als mitjans de comunicació des d'Ottawa, Trudeau va assegurar que el seu executiu no ha dut a terme cap intervenció política pel viatge de Puigdemont, i que la decisió de no donar-li permís va ser presa "de manera independent" per funcionaris del ministeri d'Immigració. De la mateixa manera, el primer ministre va assegurar que no intervindrà per modificar la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Canadà va negar l'entrada de l'expresident Carles Puigdemont a principis d'abril, i el líder de Junts per Catalunya va recórrer dilluns la decisió al Tribunal Federal canadenc. Puigdemont tenia previst fer una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Mont-real, però l'expresident assegura que el govern canadenc va revocar "arbitràriament" la seva autorització electrònica de viatge (AEV), necessària per entrar al país, just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

El president la SSJB, Maxime Laporte, ha denunciat que "Ottawa no té autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos el dret a convidar líders internacionals". "És absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l'autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l'Assemblea Nacional del Quebec", ha lamentat en un comunicat el líder d'aquesta associació, que defensa la sobirania quebequesa.

stats