Política 29/04/2019

El Canadà denega l’entrada a Puigdemont i l’expresident porta el cas al Tribunal Federal

El líder de JxCat argumenta que la revocació del permís es va fer "arbitràriament" un dia abans de la data prevista de sortida, a principis d'abril

Acn
1 min
Puigdemont entrant al Club de Premsa de Brussel·les

BarcelonaEl Canadà va negar l'entrada de l'expresident Carles Puigdemont a principis d'abril, segons ha pogut confirmar l'ACN. El líder de Junts per Catalunya ha recorregut aquest dilluns la decisió al Tribunal Federal canadenc. Puigdemont tenia previst fer una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Mont-real, però l'expresident assegura que el govern canadenc va revocar "arbitràriament" la seva autorització electrònica de viatge (AEV), necessària per entrar al país, just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva defensa, coordinada per l'advocat Gonzalo Boye i amb la col·laboració del lletrat quebequès Stéphane Handfield, ara el govern canadenc tindria 90 dies per comunicar-los els motius de la revocació del permís per entrar al país. Les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informació, segons fonts de la defensa de Puigdemont.

El president la SSJB, Maxime Laporte, ha denunciat que "Ottawa no té autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos el dret a convidar líders internacionals". "És absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l'autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l'Assemblea Nacional del Quebec", ha lamentat en un comunicat el líder d'aquesta associació, que defensa la sobirania quebequesa.

stats