Política 19/05/2018

Turull i Rull demanen la seva llibertat a Llarena per poder exercir com a consellers de forma "immediata"

Demanen "celeritat" al jutge per poder ser a l'acte de presa de possessió de dimecres vinent

Ara
1 min
Els diputats de Junts per Catalunya Jordi Turull i Josep Rull entrant a l’hemicicle del Parlament durant la primera sessió del debat d’investidura. Turull era el candidat però no va sortir elegit per les quatre abstencions de la CUP.

BarcelonaJordi Turull i Josep Rull ja han demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que els alliberi per poder prendre possessió com consellers del Govern del president Quim Torra i exercir de forma "immediata" el càrrec que se'ls ha encomanat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit remès aquest dissabte al magistrat, l'advocat Jordi Pina deixa clar que els dos diputats de JxCat, empresonats a Estremera, "tenen perfecte dret" a acceptar el càrrec de conseller perquè estan emparats per l'article 23.2 de la Constitució, que "reconeix el seu dret a accedir en condicions d'igualtat als càrrecs públics, sense que fos legítim discriminar-los per tenir la condició de presos preventius".

"Que els futurs consellers hagin d'exercir el seu càrrec des de la presó no és convenient, ja que això dificulta un adequat desenvolupament de les seves tasques", afegeix Pina. El lletrat fa notar que l'acte de presa de possessió dels consellers s'ha fixat per al pròxim dimecres, 23 de maig, per la qual cosa demana la "màxima celeritat i urgència" al jutge a l'hora de dictar una resolució al respecte.

Turull i Rull van reiterar aquest divendres la seva voluntat de ser restituïts. "Els nostres drets polítics estan intactes", van assegurar en un tuit cadascun, publicats gairebé a la mateixa hora. Són els consellers que més disposats estan a tornar a ocupar el càrrec, tot i les dificultats jurídiques que comporta, i Torra els ha inclòs en el seu Govern.

Petició de llibertat de Turull i Rull
stats