Política 30/10/2019

Valls presenta a Madrid 'La España que reúne', plataforma per defensar la Constitució del "verí" dels nacionalismes

Francesc de Carreras defensa un pacte per a la governabilitat entre els partits constitucionalistes

Germán Aranda
2 min
Manuel Valls, a l'acte en què s'ha presentat com a candidat a l'alcaldia de Barcelona al CCCB

MadridEl regidor de Barcelona Manuel Valls ha presentat aquest dimecres juntament amb altres polítics, expolítics i intel·lectuals a Madrid la nova plataforma La España que reúne, que neix en principi sense voluntat de ser un partit polític, sinó per "intervenir" a la vida política espanyola des del "respecte i la col·laboració" amb els partits, segons el seu manifest, a la recerca d'un consens per a un model d'estat que defensi la constitució i combati el "verí", en paraules del mateix Valls, del nacionalisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som en un moment convuls. Canvis com la revolució digital o el canvi climàtic generen por, sobretot una por entre les classes mitjanes, i això explica Trump, explica Salvini, els armilles grogues o l'independentisme a Catalunya". Per a l'ex primer ministre francès, "el debat avui i demà és la democràcia liberal davant els populismes i altres formes d'exercir el poder". Valls ha reiterat que a Espanya "no hi ha presos polítics" i ha defensat que és "una de les democràcies més sòlides i consolidades del món".

Francesc de Carreras, que també va abandonar Ciutadans després d'haver estat un dels seus fundadors pel seu veto tancat al PSOE i el seu acostament a l'extrema dreta, va defensar que s'arribi a un "acord constitucional" per tal que "deixin governar el partit que més diputats tingui i en moments clau els governs no depenguin del nacionalisme ni del populisme". Ha demanat, a més, consensuar una posició respecte a Catalunya per donar resposta al repte de l'independentisme.

A l'acte també hi han participat altres membres de la plataforma com ara l'advocada Elisa de la Nuez, de Cs; Nicolás Redondo Terreros; José María Múgica, tots dos ex del PSOE, i l'economista Javier Santacruz. El periodista Miguel Ángel Aguilar, ex d'El País i del setmanari Ahora, ha presentat l'acte.

stats