Política 04/09/2019

Veus de JxCat reclamen enfilar la reordenació de l’espai

N.o
2 min
Imatge de la reunió d’ahir dels dirigents de JxCat a Bèlgica.

BarcelonaPer primera vegada després del cicle electoral, els càrrecs institucionals de Junts per Catalunya es van reunir tots a Bèlgica per analitzar el nou curs polític. A la trobada hi planaven diferents qüestions: des de la investidura espanyola a l’estabilitat del Govern de Catalunya, passant per la resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O i la reordenació de l’espai de JxCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest darrer punt -que fa bullir el debat entre famílies- s’ha concretat poc, malgrat que es va evidenciar el “consens” -apunten diferents fonts- que s’ha de caminar cap a un únic espai. Segons diverses fonts coneixedores, hi va haver “moltes intervencions” a porta tancada que van reclamar que s’“endreci” l’espai format pel PDECat, la Crida i els independents de JxCat, traslladant així a Puigdemont que enfili aquesta reordenació. Bona part d’aquestes veus també van expressar la necessitat que sigui ell qui ho “lideri”. Van aixecar el dit els diputats Lluís Guinó, Marc Solsona, Marta Madrenas, Eusebi Campdepadrós, Josep Maria Forné o el també secretari general de la Crida, Toni Morral, entre altres.

Malgrat que en les darreres setmanes l’expresident Puigdemont es decantava per potenciar les sigles de la Crida com a paraigua d’aquest espai, en la reunió de dimecres totes les veus apuntaven cap a JxCat, una marca que també genera consens al PDECat, present a la reunió a través dels diputats i senadors amb carnet del partit. De fet, aquesta reordenació també dependrà del resultat del procés participatiu que ha engegat el partit de David Bonvehí. La direcció de la formació va donar-ne el tret de sortida la setmana passada aprovant un document que marca les bases del debat que tindran els militants sobre el futur del partit i la relació amb la Crida. Fonts de la direcció expliquen que s’està elaborant el calendari de reunió de les assemblees comarcals -on es faran els debats- amb el termini del 20 de setembre. El resultat d’aquest procés participatiu es traslladarà a Carles Puigdemont i engegarà una nova negociació.

stats