ESPIONATGE POLÍTIC
Política 30/05/2013

Martorell nega haver ordenat investigacions a polítics

El director general de Serveis Penitenciaris assegura al Parlament que mai no ha traspassat "cap línia vermella legal ni ètica"

Albert Martín Vidal
1 min
Xavier Martorell, director general de Serveis Penitenciaris, seguint una compareixença de Germà Gordó al Parlament.

BarcelonaEl director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha negat aquest migdia al Parlament que hagi ordenat mai l’elaboració d’investigacions a representants polítics. Martorell hauria encarregat també, segons van publicar 'El Periódico' i 'El Mundo', investigacions al conseller Felip Puig, a dos regidors d’Unió a Sant Cugat del Vallès i fins i tot a l’expresident de la Generalitat José Montilla. També apareix com a responsable dels informes encarregats pel Futbol Club Barcelona –on va exercir com a director de seguretat– a vicepresidents i jugadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martorell, número dos del departament que dirigeix Germà Gordó, i que arran d’aquestes informacions va abandonar el càrrec a CDC de Sant Cugat del Vallès, va admetre que ha mantingut relació amb l’agència Método 3 –a l’epicentre de l’escàndol d’espionatge polític– des de l’any 2004. Malgrat això, durant la seva compareixença al Parlament ha assegurat que mai, en els seus 27 anys de trajectòria professional, no ha traspassat "cap línia vermella legal ni ètica". Martorell no ha donat explicacions sobre els informes que ha encarregat per raons de confidencialitat.

stats