Política 02/02/2015

El Govern tria Luca Bellizzi i Adam Casals com a delegats a Roma i Viena

L'executiu d'Artur Mas opta per perfils polítics i aquest dilluns ha oficialitzat la seva designació com a delegats. L'obertura de les noves oficines s'afegeix al nomenament d'Amadeu Altafaj com a representant permanent davant la Unió Europea

Ferran Casas / Joan Serra
2 min
Adam Casals serà el delegat del Govern a Viena. / ARA

BarcelonaEl Govern continua reforçant la seva acció exterior. Després d'operar canvis a les delegacions polítiques (Estats Units, França, Unió Europea, Regne Unit i Alemanya), el Govern obrirà seu a Roma i Viena. L'executiu d'Artur Mas ja ha trobat els perfils que dirigiran les noves delegacions i el nomenament s'ha concretat aquest dilluns. Adam Casals, expert en assumptes alemanys, dirigirà la seu de Viena, amb importància estratègica per fer arribar el missatge català als cercles d'influència alemanys. Al capdavant de la delegació del Govern davant d'Itàlia i el Vaticà hi serà Luca Bellizzi, natural de Milà i doctor en ciències polítiques amb especialització en política internacional. Bellizzi és militant de CDC des del 2006. Unió havia mostrat interès per influir en la designació del representant a Roma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern també treballa en l'ampliació de la xarxa de delegacions a l'estranger i properament preveu l'obertura d'oficines a l'Àsia i l'Amèrica Llatina. En les últimes setmanes ha creat la figura del representant permanent davant la Unió Europea (UE). Aquest càrrec, amb rang de director general, haurà d’assumir la màxima representació catalana davant les institucions, a més de la direcció de la delegació a la capital comunitària, reconvertida en la seva oficina de suport. Tal com va avançar l'ARA, aquest moviment de reforç s'ha concretat amb una incorporació rellevant: Amadeu Altafaj és el nou representant permanent davant la UE.

L’objectiu és, tot elevant el rang i creant aquesta nova figura clau en l’acció exterior que estrena Altafaj, fer un salt qualitatiu en la interlocució amb les institucions, els governs i les opinions públiques europees en un any en què es preveu que el procés sobiranista català entrarà en la fase resolutiva.

stats