Publicitat
Publicitat

El PSOE i el PP pacten la reforma de la Constitució i fixar per llei un 0,4% de dèficit

La llei orgànica s'haurà d'aprovar abans del 30 de juny i fixarà en un 0,4% el dèficit estructural global màxim del conjunt de les administracions públiques a partir del 2020

El PSOE i el PP han tancat aquesta matinada l'acord per reformar la Constitució i establir una disciplina d'equilibri pressupostari de les administracions públiques. També han pactat un document marc per a una futura llei orgànica , que fixarà en un 0,4% el dèficit estructural global màxim del conjunt de les administracions públiques.

Després de les intenses negociacions mantingudes els dos últims dies, l'acord s'ha forjat entre el PSOE i el PP, però de moment no ha estat possible sumar-hi altres forces parlamentàries, segons han informat fonts socialistes a l'agència EFE.

Amb aquest consens, el sostre de dèficit i deute s'elimina de la reforma de la carta magna, que no recull cap xifra referent a això, tal com pretenia el candidat socialista a la presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Les concrecions es deixen per a la llei orgànica, que s'haurà d'aprovar abans del 30 de juny del 2012, que fixarà en un 0,4% el dèficit estructural global màxim del conjunt de les administracions públiques a partir del 2020.

Es distribuiria d'aquesta manera: el dèficit estructural en què pot incórrer l'Estat no superarà el 0,26% del producte interior brut nacional, mentre que el dèficit estructural en què pot incórrer cada comunitat autònoma no podrà superar el 0,14%  del seu producte interior brut. Les entitats locals hauran de presentar equilibri pressupostari.

Mitjançant la nova llei, segons l'acord assolit, es fixaran els criteris per a la reducció progressiva del nivell de deute, d'acord amb el valor de referència establert en el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, per tal d'assolir, el 2020, el límit que preveu l'article 135.

Els límits referits al dèficit estructural, i el camí per a la consecució de l'objectiu de deute el 2020, podran ser objecte de revisió el 2015 i el 2018, a iniciativa de qualsevol de les parts que subscriuen aquest acord.

Sobre la reforma de la Constitució, ha d'arribar demà al registre del Congrés per poder posar en marxa els mecanismes de la tramitació i perquè durant la setmana que ve hi hagi temps d'aprovar-la amb caràcter d'urgència i per la via de lectura única.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT