Set agents dels Mossos resulten ferits després d'enfrontaments amb antifeixistes per un acte de Vox a Vic

El balanç és d'almenys un agent ferit i una manifestant atesa pels serveis sanitaris per un atac d'ansietat

2 min

Vic ha protagonitzat l'acte més tens de tota la campanya de Vox. El míting a la capital d'Osona ha acabat amb enfrontaments entre manifestants antifeixistes que protestaven en contra de la presència de l'extrema dreta a la localitat i el dispositiu dels Mossos d'Esquadra que protegia la comitiva del partit ultra. Els aldarulls, però, han tingut lloc un cop els líders de Vox han marxat, quan els Mossos han seguit amb el cordó policial per separar partidaris de la formació d'extrema dreta i els antifeixistes. Ha sigut en aquest moment quan s'han viscut escenes de tensió, amb corredisses i llançament d'objectes. El balanç provisional és de set agents dels Mossos ferits i una manifestant atesa pels serveis mèdics per un atac d'ansietat. Els Mossos han identificat almenys una noia.

El cordó dels Mossos d'Esquadra protegeix la comitiva de Vox a Vic

Moments abans dels enfrontaments ha tingut lloc el míting de Vox, que ha aplegat mig miler d'antifeixistes protestant a la plaça Major de Vic amb cartells i crits de "fora feixistes". Tot i el soroll dels manifestants, els líders de Vox s'han fet sentir amb un equip de so que ha apujat el volum fins al límit. També s'han sentit els seus missatges, que feien protestar cada cop més els concentrats. El cap de llista, Ignacio Garriga, s'ha referit als manifestants com a "cadells" i ha afirmat que Vic "està infestat de totalitaris". Després ha sigut el torn del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, que ha definit les estelades que omplien la plaça de Vic com a "draps estrellats". "Són la millor mostra que no tenen cap futur", ha dit, entre crits dels seus seguidors de "Puigdemont a presó". El líder ultra també ha carregat contra l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, a qui ha acusat de promoure "el sectarisme, la xenofòbia i l'odi" contra els catalans que parlen castellà.

Després de l'acte, els concentrats han seguit la comitiva de Vox fins a l'aparcament on tenien els cotxes, un fet que ha provocat que els Mossos hagin hagut de córrer per protegir els membres del partit ultra. Finalment, els agents han establert un cordó i les furgonetes que transportaven la comitiva de Vox han sigut malmeses pel llançament d'ous i pedres per part dels concentrats. Ha sigut en aquest moment quan han començat els enfrontaments entre mossos i manifestants, que també han provocat aldarulls públics com contenidors bolcats.

stats