Política 29/03/2015

Els afiliats de Ciutadans creixen un 33% en un mes

La majoria de noves incorporacions són d'exmilitants d'UPyD i el PP

Europa Press
2 min
Albert Rivera durant la seva intervenció

MadridEl nombre d'afiliats de Ciutadans ha crescut un 33% entre l'1 de març, quan eren uns 15.000, i divendres passat, quan van superar el llindar dels 20.000, en part com a conseqüència de la incorporació d'antics militants d'altres partits, sobretot d'UPyD i del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'1 de març, l'última vegada que es va tancar el cens del partit presidit per Albert Rivera, les dades mostraven que 12.000 dels 15.000 afiliats no procedien de cap partit, i que 1.200 van militar anteriorment a UPyD, uns 1.000 al PP, 300 al PSOE i 800 en formacions regionals i locals.

El secretari d'organització de C's, Fran Hervías, va anunciar divendres a través del seu compte de Twitter que ja són més de 20.000 i va proclamar que "la tercera via a Espanya es diu Ciutadans".

En declaracions a Europa Press, Hervías ha indicat que els repunts més grans en la xifra d'afiliats es van produir a finals del 2013, després de la presentació de Moviment Ciutadà –la plataforma amb la qual Rivera s'ha obert a la política espanyola–, després de les eleccions europees del 25 de maig, i durant aquesta última setmana després de les autonòmiques d'Andalusia.

Segons ha assenyalat, el repunt més fort és el d'aquesta setmana, marcada per uns resultats electorals que donen a C's una important entrada al Parlament andalús i que deixen UPyD fora i havent perdut vots, amb la consegüent crisi en la formació magenta.

A falta de dades sobre quants dels nous afiliats d'aquesta setmana provenen d'UPyD, Hervías ha afirmat que hi ha "agrupacions senceres" que s'han passat a C's. Coincidint amb la celebració de la reunió del consell polític d'UPyD, en què s'han fet evidents les divisions internes i s'ha descartat qualsevol aliança electoral amb C's, Hervías va criticar dissabte en un missatge a Twitter que "alguns segueixin entestats a posar barreres al mar". "Els que pensem igual, tard o d'hora acabarem sumant en el mateix projecte", ha afegit.

stats