Política 16/06/2015

Aguirre no optarà a la reelecció com a presidenta del PP de Madrid

Anuncia la convocatòria d'un congrés extraordinari

Ara
1 min
Esperanza Aguirre amb Crsitina Cifuentes, qui previsiblement agafarà les regnes del PP amdrileny. EFE

MadridLa nova portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que deixarà la seva responsabilitat al capdavant del partit i no repetirà com a presidenta regional de la formació. Ho ha anunciat en una compareixença després de la reunió de la cúpula del seu partit, la primera després de les eleccions autonòmiques i locals en què no va aconseguir ser l'alcaldessa de la capital espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre també ha anunciat que demanarà a la direcció estatal que els permeti convocar un congrés extraordinari autonòmic on ella evidenciarà aquest pas enrere. La més ben situada per substituir-la és Cristina Cifuentes, previsiblement la nova presidenta de la Comunitat de Madrid.

En el seu discurs, han dit que ara és l'hora de la política "més neta i pura" per encarar la "refundació" que, a parer seu, necessiten els conservadors per fer front als "neocom, els neocomunistes" de Podem. Si la formació de Pablo Iglesias ha crescut, afirma, és pels errors de populars i socialistes. Per això, Aguirre afirma que cal un projecte que els madrilenys puguin tornar a votar amb "il·lusió" perquè recull clarament els "ideals" del centredreta espanyol.

stats