Política 23/12/2020

L’Ajuntament de l’Hospitalet es personarà com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu

El ple del consistori ho ha acordat per unanimitat arran d’una moció presentada per ERC

Ara
2 min
L’Ajuntament de l’Hospitalet es personarà com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu

BarcelonaL’Ajuntament de l’Hospitalet es presentarà com acusació particular en el cas de presumpta corrupció del Consell Esportiu de la ciutat “per defensar els interessos de la institució, de l’esport a la ciutat i dels veïns i veïnes”. Així consta en una moció presentada per ERC que el ple municipal ha aprovat per unanimitat aquest dimecres, dues setmanes després que l’alcaldessa, la socialista Núria Marín, quedés investigada per la Policia Nacional per suposada malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir el delicte. El text de la moció, que inicialment havia estat rebutjada el juny, preveu la creació d’una comissió per analitzar la documentació del Consell Esportiu relacionada amb les subvencions que l’entitat ha rebut del consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix ple ha servit perquè Cristóbal Plaza, investigat en el cas per suposadament haver cobrat una indemnització irregular de 47.000 euros de l’ens, fes efectiva la seva renúncia com a responsable d’Esports “per facilitat la investigació”, tal com va anunciar fa dies. L’altre implicat en el cas a mans el jutjat número dos de l’Hospitalet, el tinent d’alcalde i líder del PSC a la ciutat, Cristian Alcázar, no seguirà el mateix camí. Tal com va explicar la setmana passada en una assemblea dels socialistes a la ciutat, només renunciarà al càrrec si creu que és un "obstacle" per als principals objectius del partit en aquests moments: les eleccions catalanes del 14 de febrer i les municipals el 2023.

En aquella reunió, a la gravació de la qual va tenir accés l’ARA, va criticar que se’l vulgui fer "pagar" abans de ser jutjat i va defensar la seva innocència. La investigació assenyala que Alcázar, que va ser president del Consell Esportiu, hauria pogut cobrar gairebé 7.500 euros en negre al llarg de cinc anys. "No sé quin tipus de presumpció d’innocència és aquesta que et fan pagar pagar part de la culpa abans de saber si ets culpable o no", va dir a la reunió, on també hi havia el denunciant de la trama, el també regidor socialista Jaume Graells.

stats