Política 15/07/2019

Els comuns s’afegeixen al pacte de JxCat i el PSC al Consell Comarcal del Tarragonès

Amb el pacte a tres bandes obtenen la majoria absoluta

Acn
2 min
Els comuns s’afegeixen al pacte de JxCat i PSC al Consell del Tarragonès

BarcelonaEls comuns s’han afegit al pacte de govern, ja anunciat, entre JxCat i el PSC al Consell Comarcal del Tarragonès. Així, els dos consellers d’En Comú s’incorporen al govern sociovergent que havia governat la institució la legislatura passada. Aquest dilluns al migdia els tres partits han informat, a través d’un comunicat, del pacte a tres bandes que els dota de majoria absoluta a l’ens -amb 18 dels 33 consellers del ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al comunicat exposen que l’acord s’ha basat en els “bons resultats” que va donar l’anterior pacte i a la voluntat de "donar-hi continuïtat” i, alhora, “incrementar el consens i ampliar la representativitat política amb la incorporació del grup d’En Comú-Guanyem a l’equip de govern”. Els partits afirmen que el pacte permetrà “garantir el progrés per als ciutadans i ciutadanes del Tarragonès, l’estabilitat en una acció política coherent i un bon govern al servei de territori”, i que aquests són els eixos programàtics de l’acord assolit.

“És un acord pensat en clau de territori i decidit des del territori, al marge de les diferències que, legítimament, les formacions signants puguin tenir en qüestions de política nacional”, s'exposa al comunitat. A partir d’aquí, els grups recorden que, igual que en el passat, “es comprometen a garantir la solidesa i la continuïtat de l’acord durant el mandat”. A la vegada estenen la mà “a tots aquells que vulguin sumar en positiu; s’estudiarà proposar als grups de l’oposició la seva entrada amb un representant a la junta de govern del Consell Comarcal”.

Pel que fa a la seva estructuració política, el grup de JxCat tindrà la presidència de l’ens els dos primers anys del mandat mentre que el grup del PSC l’ostentarà durant els dos últims anys. Així mateix, hi haurà cinc vicepresidències, dues de les quals correspondran a representants del PSC, dues a representants de JxCat i una al grup d'En Comú-Guanyem.

"L'acord assolit assegura una majoria de govern àmplia al Consell Comarcal del Tarragonès perquè suma els vots dels 9 consellers del PSC, els 7 de JxCat i els 2 consellers dels comuns. "Per tant, es disposarà d’una majoria absoluta sòlida capaç de garantir que aquest acord pensat per donar resposta a les necessitats dels pobles i ciutats de la comarca arribi a bon port", conclou el comunicat conjunt.

JxCat pacta amb un grup independent per aconseguir la majoria a l'Alt Camp

Joan Maria Sanahuja, alcalde de Vilabella, tornarà a ocupar la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns al migdia, unes hores abans del ple d'investidura, durant la presentació del nou acord a l’ens supramunicipal entre Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi.

D’aquesta manera, JxCat s’assegura una majoria que en l'últim mandat havia tingut tot sol a l’ens supramunicipal. De fet, només li faltava un conseller més per aconseguir els 10 que li atorguen la majoria -dels 19 en total del ple-. Sanahuja l’ha qualificat del “millor pacte”. Ha reconegut que van mantenir contactes amb totes les formacions, inclòs el PSC, però que aquest acord va ser l’únic que “ha evolucionat” i s’ha aconseguit tancar, després d'un llarg període de negociacions.

stats