Política 25/01/2016

Albert Ballesta: alcalde de Girona a la segona i prometent fidelitat a la Constitució "per imperatiu legal"

L'oposició el critica perquè creu que la ciutat "ha fet el ridícul"

Josep Pastells
2 min
Albert Ballesta, en el moment de llegir el text per prendre possessió del càrrec d'alcalde de Girona, per segona vegada / ACN

GironaAlbert Ballesta ja és oficialment alcalde de Girona, després que avui ha esmenat l'error del seu primer intent de presa de possessió. Finalment, aquest vespre, ha promès el càrrec de regidor i d'alcalde amb una fórmula de les que accepta la legislació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el ple extraordinari que ha calgut celebrar amb urgència perquè en la sessió de divendres va oblidar jurar o prometre el càrrec, Ballesta portava una xuleta: tenia escrit amb lletres força grans i que omplien tota una plana el text que havia de llegir. Així ha promès el càrrec i ha dit que serà fidel a la Constitució "per imperatiu legal" i a l'Estatut. I aleshores, al final de la fórmula exigida per la llei, ha ha afegit la fórmula de l'AMI de suport al procés.

L'alcalde ha reconegut l'error que va cometre divendres i ha al·legat que tothom "té dret com a persona d'equivocar-se". L'oposició, però, no l'ha perdonat, i ha lamentat en bloc que la ciutat "ha fet el ridícul". De fet, aquest episodi arriba amb un ambient ja molt tens pel mètode de l'elecció de Ballesta, que era el 19è a la llista de CiU i ni tan sols havia entrat al consistori. Per això, tots els regidors –menys la regidora del PPC, Concepció Veray– han escrit a les paperetes de vot una frase de protesta, com ja van fer divendres: 'Girona vol democràcia i rigor'.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament han dedicat el cap de setmana a revisar la documentació arran de la fórmula utilitzada divendres per prendre possessió del càrrec i han conclòs que calia repetir tot el procediment, amb la proposta de candidats, la votació secreta en una urna i l'entrega de la vara d'alcalde.

"Aquesta fórmula no s'adequa a la llei. Em pensava que ja ho havia vist tot, però no descarto que puguin passar més coses", va advertir divendres la portaveu del PP, Concepció Veray, amb unes paraules que han acabat sent premonitòries.

stats