Política03/08/2015

Rivera: "El 27-S és un invent de Mas perquè els catalans tinguin amnèsia"

Carrega contra el president de la Generalitat per "amagar-se" de número quatre a la llista de Junts pel Sí

Efe

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit que les eleccions catalanes del 27-S són un "invent" del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè els catalans tinguin "amnèsia" de la "corrupció, les retallades i el cas Pujol", encara que, ha assegurat, C's afronta aquests comicis com una "oportunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dia que es preveu que Mas signi el decret de convocatòria de les eleccions, Rivera ha analitzat en declaracions a Efe les perspectives de la seva formació per als esmentats comicis i s'ha mostrat crític amb diversos candidats d'altres formacions com Raül Romeva (Junts pel Sí), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es pot) i Xavier García Albiol (PP).

Cargando
No hay anuncios

Per al dirigent, el 27-S és "un invent de Mas perquè els catalans tinguin amnèsia col·lectiva i oblidem la corrupció, les seus embargades de CDC, el cas Pujol, la pujada d'impostos o les retallades en sanitat, educació i polítiques socials".

"No se m'ocorre forma més maquiavèl·lica de presentar-se a unes eleccions que posant un altre candidat", ha criticat Rivera –en referència a la posició de Mas com a número quatre de la seva llista–, que ha titllat la situació d'"intent de presa de pèl".

Cargando
No hay anuncios

"Fer un balanç positiu de la teva gestió, amagar-te com a número quatre, canviar el nom a les teves sigles, trencar la teva federació i estar assegut a la banqueta perquè, quan calgui anar a buscar la copa, sortir tu a buscar-la... Doncs miri, potser es queda sense copa i a la banqueta", ha dit.

També s'ha mostrat "sorprès" que Raül Romeva, exeurodiputat d'ICV, encapçali la llista de Junts pel Sí, i ha descrit aquest candidat com "l'instrument perquè Mas no doni la cara en debats i entrevistes".

Cargando
No hay anuncios

També ha carregat contra Podem, al qual ha retret el seu "error" de posar al capdavant de la llista Catalunya Sí que es Pot "un independentista", en al·lusió a Lluís Rabell, que "va dir que va votar 'sí' a la independència en la consulta del 9-N", ha recordat.