Política 15/10/2013

Rivera no ret homenatge a Companys “perquè era un colpista”

El líder de Ciutadans, que no descarta una Catalunya independent, diu que no ha anat a l'ofrena a Companys perquè va ser un "colpista"

Agències
1 min

BarcelonaCiutadans no ha anat aquest dimarts a retre homenatge a l'expresident Lluís Companys, afusellat pel franquisme fa 73 anys, i en declaracions a RAC1 el president de la formació ha explicat per què: "Li faria l'ofrena com a president Companys, no com a colpista Companys. Com a personatge públic, té moltes ombres", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avisat aquest dimarts que la formació unionista només participarà en un referèndum sobre la independència de Catalunya si el convoca el govern espanyol "d'acord amb les Corts Generals", i que no "entrarà en el joc de CiU i ERC" en unes eleccions plebiscitàries si, com és previsible, el govern de Rajoy no accepta la consulta.

Tot i que Rivera considera que hi ha "poques possibilitats" que Catalunya sigui independent, no ha descartat aquest escenari. En declaracions a RAC1, el líder espanyolista ha afirmat que "en la vida no es pot descartar res". Amb tot, ha assegurat que no estaria interessat a ser el president d'una eventual república catalana.

Abans que això passés, però, Rivera té clar que no participarà d'un procés que doni veu als ciutadans sense el vistiplau de Madrid. El líder de Ciutadans ha assegurat que només participarà en un referèndum d'autodeterminació "si el convoca el govern d'Espanya, amb el suport de les Corts i amb la Constitució i l'Estatut a la mà".

Rivera ha avisat igualment que el que no farà C's és "entrar en el joc" de les eleccions plebiscitàries: "Si CiU i ERC volen anar amb un sol punt, és el seu problema. Nosaltres no anirem amb un programa buit, anirem amb un programa de govern", ha dit.

stats