Política 15/09/2012

Albert Rivera: "L'espoli fiscal és la gran mentida del nacionalisme"

El líder de C's acusa el Govern de "dividir la societat" pel suport a les tesis sobiranistes i a la manifestació de la Diada

Efe
2 min
ALBERT RIVERA

BarcelonaEl president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), Albert Rivera, ha assegurat aquest dissabte que l'espoli de Catalunya per part d'Espanya "és la gran mentida del nacionalisme", i ha afegit que "una mentida repetida mil vegades, s'acaba convertint en una veritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al programa 'Converses' de Cope Catalunya i Andorra, Rivera ha criticat que CiU, a través de la fundació CatDem, hagi iniciat una campanya denominada 'Stop Espoli' quan, ha indicat, "espoli és el del Palau, els 300 milions dels mitjans de comunicació subvencionats o llençar 200 milions a Spanair en dos anys. Això és espoli".

Per difondre aquest missatge, Rivera ha dit que el portaveu del govern català, Francesc Homs, actua com el "ministre de Propaganda del Govern", ja que "aprofita les seves intervencions oficials per difondre missatges com el del suposat espoli fiscal".

Albert Rivera ha criticat també que des de la Generalitat s'utilitzin les dades de les balances fiscals "de forma interessada", i ha indicat que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, "publica una mitjana històrica dels últims 25 anys amb el mètode de càlcul més interessat".

En canvi no explica, ha afegit Rivera, que des de la modificació de la Lofca el 2009, Catalunya disposa d'entre 2.000 i 3.000 milions d'euros més a l'any, per la qual cosa el líder de Ciutadans s'ha preguntat: "On s'han gastat?".

Rivera ha lamentat també que no s'expliquin fets com que l'estat espanyol "posa diners per a l'atur i les pensions, que són deficitaris a Catalunya perquè tenim més gent que en altres comunitats".

Sobre l'aposta independentista del govern d'Artur Mas, el líder de Ciutadans ha assegurat que està fomentant el sentiment separatista entre els catalans "provocant un escenari de lluita de les institucions de l'Estat contra l'Estat".

Per a Rivera, el passat 11 de setembre "CiU va voler donar un impuls a la manifestació de la Diada", però "se'ls va escapar de les mans, i ara estan dividint la societat".

Segons Albert Rivera, l'Assemblea Nacional Catalana, organitzadora de la manifestació independentista de la Diada, va començar sense gaire suport social, i ha estat el mateix president català el que "li ha donat legitimitat".

Sobre l'Associació Catalana de Municipis, el líder de Ciutadans ha dit que "judicialment caldria fer-hi alguna cosa", ja que fan pagar quotes per finançar la independència de Catalunya malgrat ser "municipis de l'Estat, amb diners de l'Estat".

En aquesta línia, Rivera ha definit aquestes entitats com "uns entramats més, com són Òmnium Cultural i la xarxa de subvencions".

stats