Política 19/03/2014

Fabra: “L'afany expansionista de Catalunya té una barrera en la Comunitat Valenciana”

El president valencià assegura que es va fer una interpretació "errònia" de la manifestació de la Diada del 2012

Efe
1 min
Alberto Fabra amb l'alcaldessa de València, Rita Barberà, durant la mascletà d'aquest dimarts / EFE

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat aquest dimecres que "l'afany expansionista de Catalunya té una barrera a la Comunitat Valenciana" i ha assegurat que el seu homòleg català, Artur Mas, "s'ha ficat en un carreró sense sortida i cada vegada hi és més a dins".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Onda Cero, el cap de l'executiu valencià ha respost així en ser preguntat sobre si en alguna conversa amb Mas aquest li ha plantejat la qüestió secessionista i dels Països Catalans.

"Aquest esperit expansionista de fer veure que Catalunya és més té una barrera a la Comunitat Valenciana. Aquí ens sentim valencians i espanyols", ha afirmat Fabra, per qui la posició presa per Mas "és molt complicada per a Catalunya i Espanya; s'ha ficat en un carreró sense sortida i cada vegada hi és més a dins".

Segons Fabra, va ser "un error la interpretació que es va fer en el seu moment de la manifestació de la Diada". El president considera que després de la multitudinària manifestació del 2012 "es van prendre certes decisions que han generat una situació molt difícil de resoldre i que no està ajudant gens". "Aquí som igual de valencians que espanyols i defensem el que és nostre però dins d'un projecte de tots, on tots hem de conviure per sortir de la situació".

Preguntat per si el govern espanyol està actuant "de forma adequada" davant el debat de Catalunya, ha assegurat que no hi ha una altra fórmula que fer complir la llei, "i això és el que està fent el govern espanyol", és a dir, "marcar el camí de la legalitat de la Constitució".

stats