Política 24/09/2015

Guerra de banderes al balcó de l'Ajuntament de Barcelona per la Mercè

Alfred Bosch (ERC) penja l'estelada i, acte seguit, Alberto Fernández Díaz (PP) ho intenta amb la bandera espanyola

Núria Martínez
2 min
Guerra de banderes a l'Ajuntament de Barcelona per la Mercè / CÈLIA ATSET

BarcelonaGuerra de banderes a l'Ajuntament de Barcelona durant la diada castellera de la Mercè. Alfred Bosch (ERC) ha penjat una estelada i, acte seguit, Alberto Fernández Díaz (PP) ho ha intentat amb la bandera espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, visiblement molest, ha convidat Fernández Díaz a retirar-la, tal com es pot veure en aquest vídeo de BTV. L'estelada també ha estat retirada.

"L'estelada és un símbol d'esperança i de futur". Així ha justificat Bosch la seva acció. "Ha estat el primer cop que l'estelada oneja a l'Ajuntament i esperem que no sigui l'últim cop", ha expressat. Bosch també ha assegurat que "no" s'ha sentit ofès pel fet que Fernández Díaz hagi penjat la bandera espanyola: "Cap bandera ofen a ningú".

Per la seva banda, Fernández Díaz ha explicat que ha vingut a gaudir de la festa de la Mercè quan, per sorpresa, s'ha trobat amb l'acció de Bosch. "M'he adreçat a l'alcaldessa i li he dit que la retirés", ha explicat el popular, que ha afegit que quan ha vist que l'estelada es mantenia ha tret la bandera espanyola.

El líder del PP ha apuntat que creia que era "previsible" que aparegués una estelada i que no tenia pensat quedar-se de "braços plegats". "És el moment d'expressar amb normalitat que et sents català i espanyol", ha sentenciat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat la guerra de banderes "d'anècdota", però ha lamentat que s'utilitzi electoralment el balcó de l'Ajuntament el dia de la festa de la ciutat. "Estem a favor de la llibertat d'expressió, però que es faci al balcó és una altra cosa", ha expressat, i ha afegit que l'acte els ha agafat per "sorpresa".

stats