Política 23/01/2014

Gallardón adverteix als independentistes que Espanya "té els instruments necessaris per defensar la seva sobirania"

"Espanya és una gran nació que val la pena viure i estimar, i per la qual paga la pena lluitar", sosté el ministre de Justícia

Acn
2 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va carregar ahir contra la consulta.

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha aprofitat aquest dijous l'acte d'imposició de la Gran Creu Raimon de Penyafort a sis expresidents del Tribunal Constitucional (TC) per advertir als independentistes que "Espanya disposa dels instruments necessaris per defensar –des del més estricte respecte a la Constitució i als drets que reconeix– la sobirania nacional, que resideix en el conjunt dels seus ciutadans". Segons Gallardón, que ha lloat la tasca del Tribunal Constitucional com un d'aquests instruments, "Espanya és una gran nació que val la pena viure i estimar, i per la qual paga la pena lluitar". El ministre ha destacat la tasca del Tribunal Constitucional com a element amb capacitat "d'expulsar de l'ordenament jurídic tot precepte que contravingui" la carta magna, un text que va ser "fruit de la generositat i el consens entre espanyols de molt diverses procedències ideològiques i que regeix la nostra convivència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu ha volgut recordar que tots els ciutadans "som Estat" i han de respectar el "principi de lleialtat constitucional", però "especialment els poders públics que emanen de la mateixa Constitució".

També ha afirmat que el TC és "una de les pedres angulars que sostenen l'arquitectura de l'estat social i de dret, i ha recordat que cap amenaça ha fet que cap dels seus presidents "claudiqués davant els nombrosos desafiaments als quals al llarg d'aquests anys s'ha enfrontat l'estat de dret".

Segons el ministre, la fortalesa de les institucions espanyoles "és la millor garantia del futur amb què compta Espanya, que "és una gran nació que val la pena viure i estimar, i per la qual paga la pena lluitar".

A més, "disposa dels instruments necessaris per defensar, des del més estricte respecte a la mateixa Constitució i als drets que s'hi reconeixen, aquesta sobirania nacional, que resideix en el conjunt dels seus ciutadans".

stats