Política 07/07/2015

Albinyana (Exteriors) i Royo (Diplocat) expliquen el procés català al parlament d'Irlanda

Centren les seves intervencions en explicar el "caràcter plebiscitari" del 27-S i insisteixen que el procés català és un moviment "democràtic, pacífic i integrador"

Ara
1 min
El secretari d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo, compareixen en audiència en el parlament irlandès

BarcelonaEl secretari d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, acompanyat del secretari General del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo, han comparegut aquest dimarts en audiència al Parlament d'Irlanda per explicar el procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La compareixença ha estat iniciativa del diputat laborista Dominic Hannigan, president de la comissió d’Afers Europeus del Parlament, i era oberta tant a membres electes del Parlament com del Senat. A la sessió també hi ha assistit del delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, Josep Suàrez Iborra.

D'acord amb un comunicat emès pel Govern, el secretari Roger Albinyana ha exposat la situació política a Catalunya, fent èmfasi en el "caràcter plebiscitari" de les eleccions del 27 de setembre. Així, ha explicat que aquests comicis han de "suplir" el referèndum perquè el govern espanyol "s'ha negat" a acceptar-lo. Per la seva banda, Royo ha remarcat el caràcter "plenament democràtic, pacífic i integrador" del moviment sobiranista.

Les preguntes dels diputats assistents a la sessió han centrat a les seves intervencions en el 27-S, en la pertinença d'una eventual Catalunya independent a la Unió Europea i de les qüestions financeres i monetàries relacionades amb un procés de transició cap a la independència. Segons el comunicat, els representants dels partits irlandesos han mostrat "interès" per la situació política que viu Catalunya.

stats