Política17/10/2017

Albiol diu que Cuixart i Sànchez no són presos polítics perquè "no són polítics"

Demana a Trapero que "faci un pas al costat" perquè està minant la "credibilitat" dels Mossos

Marc Toro

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha negat aquest dimarts que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart siguin presos polítics i ho ha argumentat així: "Primer, perquè a Espanya i Catalunya no hi ha presos polítics, i segon, perquè ni el president de l'ANC ni el d'Òmnium són polítics". En roda de premsa al Parlament, el popular ha insistit que a Espanya no es reprimeix les persones per "les seves idees", i ha afegit que l'únic que ha fet la justícia és actuar sobre uns "fets molt greus".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ells es creien representants de veritat i legalitat i que podien fer el que els donés la gana", ha dit en referència a Sànchez i Cuixart, i ha recordat que no es pot "obstaculitzar la justícia", com, al seu parer, van fer els líders de l'ANC i Òmnium davant la conselleria d'Economia. La seva entrada a presó, ha dit Albiol, és un "exemple per al conjunt de la societat". "Ningú està per sobre de la llei ni del bé i del mal". Albiol ja va dir aquest dilluns en un tuit que "l'estat de dret acaba posant cadascú al seu lloc".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el líder del PP a Catalunya ha considerat que és "del tot necessari i urgent" que Josep Lluís Trapero "faci un pas al costat" com a major dels Mossos mentre no es resol la seva situació jurídica, i ho ha argumentat dient que està posant en qüestió la "imatge" i la "credibilitat" de la policia catalana. El líder del PP ha dit que defensa la "presumpció d'innocència" de Trapero, però ha qualificat d"insostenible" la seva situació al capdavant dels Mossos: "Entenem que el cos no pot estar dirigit per una persona a la qual s'ha retirat el passaport i que s'ha de presentar cada quinze dies davant del jutge". Al seu parer la decisió de Trapero d'abandonar el càrrec, encara que fos temporalment, l'hauria de prendre ell mateix o el conseller d'Interior, Joaquim Forn.

Cargando
No hay anuncios

El PP a Catalunya també ha demanat aquest dimarts la compareixença al Parlament dels vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller d'Empresa, Santi Vila, perquè donin explicacions sobre "la fuga i el degoteig diari" d'empreses que "marxen" de Catalunya. "En qualsevol societat moderna, els responsables de finances i empreses haurien de donar explicacions", ha argumentat Albiol.